BİZİ ARAYIN
BİZİ TAKİP EDİN
13 Temmuz 2023 Perşembe

OKUL TANITIM YAZISI

EGEBİL OKULLARI

SAHİLEVLERİ KAMPÜSÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Özel Yeni Sistemli Anadolu lisesi ve Ortaokulu olarak hizmete açılmış olan okulumuz; 2019 yılında Egebil Okulları ile birleşerek çözüm ortaklığına girmiştir. İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulumuz; öğrencilerimizin her türlü akademik ihtiyaçlarına en üst düzeyde cevap vermekte olup, aynı zamanda spor, sanat ve kültürel gelişim faaliyetlerini desteklemekte ve sosyal etkinliklerde de etkin rol almaktadır.

Okulumuz konsept olarak İzmir’de benzeri olmayan bir lokasyonda ve yapıda inşa edilmiştir. Binamız tek katlı olup, Sahilevleri’nde doğanın içinde, palmiye ağaçlarının ve yeşilin bütünleştiği, bol oksijenli, sessiz bir ortamda bulunmaktadır. Bu özellikleri ile okulumuz Beyaz Bayrak ve Engelsiz Okul Bayrağı alma hakkı kazanan nadir okullardan biri olmuştur.

Kampüsümüz şehir merkezine sadece 3 km uzaklıkta olup, Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova, Hatay, Konak, Karabağlar, Göztepe, Urla lokasyonlarına uygun konumu ile öğrenci kabul etmekte ve servis desteği sağlamaktadır.

Okulumuz çelik konstrüksiyon bir bina olmasıyla, İzmir’in en sağlam ve güvenilir binalarından biridir. Çocuklarımızın can güvenliği ve sağlıklı bir ortamda öğrenim görmeleri, bizim için her şeyden önemlidir. Okul 6480 m2’lik bir kampüs alanına sahiptir. Kampüs alanımızda idari birimler, derslikler, laboratuvarlar, bilgisayar odası, kütüphane, çok amaçlı salon, kantin, konferans salonu, müzik ve görsel sanatlar atölyeleri, yemekhane, kapalı spor salonu bulunmaktadır.

Butik okul olmasından dolayı veliye ve öğrenciye daha özel hizmet sunma avantajları sağlamaktadır. Birebir eğitim, hızlı iletişim, öğrenciye özel yetenek ve taleplerine yönelik danışmanlık, gürültüsüz, az sayıda öğrencinin bulunduğu ortamlarda sağlıklı ve ihtiyaçlarını sıkıntısız karşılama avantajları mevcuttur.

Sınırların kalktığı, “dünya insanı” kavramının öne çıktığı günümüzde, özellikle pandemi ile birlikte her sektörde olduğu gibi eğitim sektöründe de klasik uygulamalar sona ermiş, yeni bir döneme hazırlık süreci yaşanmaktadır. Bu nedenle değişen eğitim sisteminde çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Kalabalık okulların dezavantajlarının daha çok kaygı yaratmaya başladığı bu dönemde, okulumuz 12 kişilik sınıflarla çok hijyenik bir ortam oluşturmasının avantajları ile tercih edilen okul olmaya devam etmektedir.

İlkokula başlayan öğrencilerimize Türkçe-İngilizce karma eğitim-öğretim müfredatı uygulanmaktadır.1.sınıf öğrencilerimiz akademik-kültür dersleri dışında, yarı zamanlı İngilizce yarı zamanlı Türkçe eğitimi alırlar. Yıl sonu gösterilerinin içeriği İngilizce ve Türkçe’dir.

Öğrencilerin dil seviye İlkokulda 4 yıl boyunca üst düzey İngilizce eğitimi alan öğrencilerimiz, 4.sınıftan itibaren ikinci yabancı dil eğitimi almaya başlarlar. Öğrencilerimize ikinci yabancı dilde iki alternatif sunulmaktadır (Almanca veya Fransızca).

Yabancı dilin çocuklarımızın yaşamındaki yerinin farkındalığı ile kademelere göre ortalama 12 ile 14 saat İngilizce, 2 saat Almanca veya Fransızca verilmektedir. Yabancı dilin öneminin arttığı hatta ikinci yabancı dilin öneminin üzerinde yoğunlaşılan bir süreçten dolayı okulumuzda ikinci yabancı dil ile ilgili yeni bir karar alınmıştır.

6.ve 7.sınıftan itibaren İngilizcenin yanında, A2 İngilizce seviyesi olan öğrencilere Almanca dersi haftada 6 saate çıkarılmıştır.

Öğrencilerimizin dil seviyeleri dünya genelinde uygulanan ve her ülkede geçerliliği olan Oxford sınavları ile ölçülmektedir. 1.ve 2.dönem sonunda dil laboratuvarında yapılan sınavlar İngiltere merkezli olup, online olarak yapılmaktadır.

Ortaokul öğrencilerimizin her sömestr ve yıl sonunda düzenlenen 4 günlük dil kampları Aydın, Muğla, Denizli, İzmir gibi illerin otellerinde yabancı dil bölümü tarafından organize edilir. Bu kamplar eğitim ve tatil amaçlıdır. Yabancı dil kamplarımıza tüm yabancı dil öğretmenlerimiz ve görevlendirilen yöneticilerimiz katılır. Kamp süresini yabancı dil zümresi belirler.

Satranç okulumuzdaki tüm öğrencilerin (İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi) ortak seçmeli dersidir. Her kademede haftada 2 saat satranç eğitimi öğrencilerimizin en çok ilgi duyduğu dersler arasındadır.

Çağın eskitemediği tek akıl oyunu olan satranç eğitim modelimizde olmazsa olmazımızdır.

Sosyal sorumluluk projeleri, tüm öğrencilerin dahil olduğu ve en çok önemsenen çalışmalarımız arasındadır. Sosyal sorumluluk projeleri, öğrencilerin sorumluluk bilincini yükseltmek, duyarlı insanlar yetiştirmek ve paylaşımlarını artırmak amaçlıdır. Okulumuzun temizlik ve bakımı, sokak hayvanları, doğal yaşamı koruma ve tanıma, ihtiyaç sahibi çocuklara destek, yaşlı bakım evlerini, sivil toplum örgütlerini, ilçemizin belediyesini ziyaret sosyal sorumluluk projelerimizin başlıcalarıdır.

İlk ve ortaokul öğrencilerimiz için, şehir tiyatroları takip edilerek (sahne gösterimleri takvimine göre) Atatürk Kültür Merkezi’nde (Narlıdere) sahnelenen oyunları seyretmeleri için aylık planlamalar yapılır.

Kentin doğal yaşam parkları, müzeler, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları gibi düzenlenen etkinliklerle çocuklarımızın spor yapmaları, sosyal hayata uyumları, duyarlı bireyler olarak yetişmeleri ve kültür birikimlerinin desteklenmesi hedeflenir.

İlkokuldan itibaren, çocuklarımızın, yaşları ve gelişim süreçleri, gelişen eğitim öğretim teknikleri dikkate alınarak bütün öğretim süreçleri planlanmaktadır.

Çağımızın olmazsa olmazı temel öğretim ilke ve teknikleri , “Akademik ve Dijital” öğretim platformları etkin bir şekilde sistemimizde yer almaktadır.

İlkokulumuzda, ilgili yaş grubunun aynı zamanda bir oyun grubu olduğu gerçeğinden uzaklaşmayarak, eğitim parolamızı “OKUL BENİM OYUN ALANIM”, olarak planlıyor ve okulu öğrencilerimiz için “Yaşam alanı” olarak hazırlıyoruz.

Çocuklarımızın öğretim süreçlerindeki saptanan konu eksiklikleri, sınav çalışmaları, konu pekiştirme çalışmaları ve ödevler okulumuzda yapılmaktadır.

Tam gün okulda olan çocuklarımız evdeki zamanlarını; dinlenmek ve anne babaları ile vakit geçirmek için kullanırlar.

BAŞARILARIMIZ

Sporda başarılarımız

*Yelken dünya şampiyonluğu Yılkan Timurşah-2018

*Tenis erkek Türkiye Birinciliği (şampiyonluğu) Ataol Toker (2020-2021)

*Tenis kız Türkiye Birinciliği Zeynep Su Yavuz) (2020-2021)

*Ortaokul erkek voleybol takımı il ikinciliği, Türkiye dördüncülüğü (2016-2017)

*Lise kız voleybol takımı il birinciliği (2015-2016)

* Lise erkek hentbol takımı il birinciliği, Türkiye üçüncülüğü (2019-2020)

*Ortaokul erkek futsal takımı ilçe birinciliği, il dördüncülüğü,(2017-2018)

*Ortaokul erkek bireysel yüzme il birinciliği, Türkiye birinciliği, Balkan ikinciliği, (2017-2018-2019)

*Lise kız bireysel yüzme il birinciliği, Türkiye birinciliği,(2016-2017-2018)

Akademik başarılarımız

Üniversiteye yerleştirme oranımız %95 in üzerindedir. Onlarca Türkiye dereceleri olan, dershane kökenli okul olmanın avantajları ile Anadolu lisemizde 11.sınıfta başlayan üniversiteye hazırlık programları yüksek başarıların altına imza atmamıza neden olmaktadır. Öğrencilerimiz hiçbir şekilde dışarıdan destek almaya ihtiyaç duymadan, özel dersleri dahil tüm çalışmaları okulda yapılmaktadır.

Olimpiyatlarımız:

Bilgisayar Olimpiyatları:

2016 Ulusal Bilgisayar olimpiyatları ilk olarak(Lise düzeyinde) Türkiye genelinde okulumuzda düzenlenmiş olup, Türkiye’nin bilgisayar şampiyonları okulumuzda manuel yarışlara katılmışlardır.

2017 Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları Balkan ülkeleri, Rus Cumhuriyetleri ve Türkiye’nin katılımıyla ilk olarak okulumuzda yapılmış olup, dünya bilgisayar olimpiyat şampiyonları okulumuzda ağırlanmıştır.

Matematik-Fen Olimpiyatları

Ortaokulda matematik ve fen olimpiyatları için yaptığımız iki aşamalı sınavlara giren ve barajı aşan öğrencilerimize uygulanan özel bir hazırlık programıdır. Ortaokul 5.sınıfta başlayan bu özel programa Tübitak olimpiyat deneyimleri ile başlanır. Lise seviyesinde uluslararası alandaki olimpiyatlara kadar öğrenci hazırlanmaya devam eder.

Lise matematik olimpiyatlarında dünya ikinciliğimiz, Lise İngiltere Biyoloji olimpiyatlarında Avrupa birinciliğimiz bulunmaktadır.

Satranç turnuvaları:

2018 Türkiye satranç turnuvaları Göztepe Spor Kulübü iş birliğinde okulumuzda yapılmış olup, turnuvalara 190 öğrenci katılmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin katılım sağladığı satranç turnuvaları, her yıl düzenlenmek üzere planlama yapılmıştır.

MUN (Model United Nations = Model Birleşmiş Milletler)

Okulumuzda Türkiye geneli yapılacak olan 2020 organizasyonları pandemi nedeniyle iptal edilmiştir. Her yıl yabancı dil Anadolu lisesi öğrencilerimiz çeşitli okullarda bu organizasyonlara katılmaktadır.

YES ( Youth Exchange and Study):

Okulumuz her yıl yazılı ve sözlü sınavlarına katılan YES öğrencilerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu sınavlar ABD’ye burslu öğrenci kabul sınavlarıdır. Türkiye’nin her ilinden öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu sınavlar yılda bir kez yapılmaktadır.

AFS (öğrenci değişim programları):

Okulumuz Türk Kültür Vakfı ile yapılan anlaşma gereği, her yıl çeşitli ülkelerden öğrenci kabul etmekte, aynı şekilde AFS programı ile öğrencilerimizi bir dönemlik ya da bir yıllık değişim programlarına göndermektedir.

Kardeş Okul Projemiz:

Polonya’nın Wroclaw kentinde kardeş okulumuz bulunmaktadır. Kardeş okulumuzun adı ‘Mustafa Kemal Atatürk Lisesidir.’2018 yılında kültür kaynaşması amaçlı Anadolu lisesi öğrencilerimizle kardeş okulumuzu ziyaret ettik. Okulda Atatürk köşesi, kütüphanelerinde Türkçe yayınların bulunduğu bir köşe bulunmaktadır. Aynı zamanda kardeş okulumuzun bulunduğu Wroclaw kenti ile İzmir kardeş şehirdir. Kardeş okulumuza 2020 yılının ilkbaharında ev sahipliği yapmayı planlarken, pandemi nedeniyle bu ziyaret askıya alınmıştır.

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz:

Urfa Sana Küsmesin projesi Ekonomi Üniversitesi ve Göztepe Spor Kulübü işbirliğinde yapılmıştır. Kardeşlerimiz üşümesin, Okuduklarımızı paylaşalım, Sahillerimize sahip çık, Hayvanlar mal değil candır projelerimizin başlıcalarıdır.

Her şey, hayatın tüm renkleri olan çocuklarımız için diyor,’Egebil Eğitim Ailesi’ olarak esenlikler diliyoruz.

Okulumuzun Kurucu Müdürü Meral Güler eğitim kökenli olup, 2004 yılından itibaren açmış olduğu dershane ve etüt merkezleri ile İzmir’de başarıları ile anılan bir simadır. Eğitim alanında yazdığı makaleleri Ege Haber’de (dijital basın) kendi köşesinde yayınlanmaktadır. Eğitim uzmanı olarak halen okulumuzda ve İzmir’de ihtiyaç duyan tüm öğrenci ve velilere ücretsiz eğitim danışmanlığı vermektedir.

Bir şunu diyen bir yazı 'EGEBİL OKULLARI "HERKES İÇİN BAŞARI" "Sahilevleri Kampüsü"' görseli olabilir

Sahilevleri Mahallesi Venüs Sokak No:14 Narlıdere / İZMİR Tel: +90(232)2854922 Belgegeçer : +90(232)2387272

Web Sitesi : http://www.egebil.com.tr

E -Mail : egebilsahilevleri@egebil.com.tr